Земля, продажа земли, земельные участки, аренда земли, сдача земли, земельные вопросы, форум по земле, земельный форум, земля в Киеве, земля в Украине
Квартиры посуточно


Расширенный поиск
Главная
Добавить объявление
Продажа земли
Покупка земли
Земля с недвижимостью
Заказать поиск земли
Календарь мероприятий
Земельный форум NEW!!!

Пользователям

E-mail

Пароль



Рассылка объявлений

Подписаться по e-mail


Сервис предоставляет www.subscribe.ru


Вниманию продавцов земли!

Если у вас есть на продажу земельный участок и вы хотите его продать как можно скорее, тогда присылайте подробное описание, фотографии, план, акт земельного участка на e-mail info@zemli.com.ua. Будем рады помочь.


Статистика портала

Объявлений в базе: 61647
Сегодня добавлено: 0
Просмотрено всего: 43320928
Сегодня просмотрено: 6489

Подписчиков рассылки: 89918
Сегодня подписались: 0


Наши партнеры


Главная >> Статьи >>


Ера котеджiв i таунхаусiв


2007-06-26
Однi прагнуть запропонувати максимально комфортне житло, побудоване з урахуванням сучасних вимог, якiсний будинок з охороною, всiма мiськими комунiкацiями, системою зв`язку, що знаходиться в селищi з розвиненою iнфраструктурою i забезпечений гарантiєю забудовника. Iншi фахiвцi вважають, що сьогоднi для успiху на ринку замiської нерухомостi такого традицiйного набору вже недостатньо. Тому в проектах з`являються поля для гольфу, яхт-клуби, гiрськолижнi схили, страусинi ферми i iншi привабливi опцiї.

Проте набiр основних критерiїв при виборi селища залишається незмiнним. Перш за все це вiдстань до обласного центру. Основною тенденцiєю ринку замiської нерухомостi зараз є розширення географiї будiвництва котеджних мiстечок. Будинки купуються як для постiйного мешкання, так i для проведення вихiдних. При цьому покупка котеджу для постiйного мешкання найчастiше зустрiчається в мiнiмальнiй вiддаленостi вiд мiста (до 10–15 км.). Тодi як будинок для тимчасового сезонного мешкання може бути розташований набагато далi. Причина очевидна: щоденнi поїздки на роботу не повиннi займати багато часу, тодi як для сезонного мешкання цей чинник не такий важливий.

Не менш вагомими параметрами є висока якiсть будiвництва, вдала архiтектурна концепцiя i продуманi планувальнi рiшення. Простежуються тенденцiї зменшення площ будинкiв, вiдмови вiд цокольних поверхiв, зменшення числа поверхiв до двох. Все рiдше можна побачити сторожовi башти i кулеметнi амбразури на даху. Значно бiльше уваги покупцi придiляють iнфраструктурi, соцiальному оточенню i ландшафту.

Труднощi класифiкацiї

Фахiвцi ринку замiської нерухомостi продовжують деталiзувати класифiкацiю котеджних селищ, додаючи все новi i новi критерiї, але основнi категорiї, як i на ринку мiської нерухомостi, залишаються тими самими - це елiтнi селища, селища бiзнес- i економ-класу.

На ринку замiської нерухомостi присутнi двi вiдмiтнi характеристики селищ економ- i бизнес-класу. В першу чергу важливу роль грає вiддаленiсть вiд обласного центру. Земля в рiдiусi 20-30 км. дуже дорога для економ-поселень, тому, як правило, вони розташовуються в 40–90 км. вiд мiста. У другу чергу розглядається площа самого котеджу. Площа в межах вiд 100 до 220 м2 є ознакою економ-класу. З 250 м2 починається бiзнес-клас. Площа земельної дiлянки при визначеннi класу селища в розрахунок не приймається. Тут все залежить вiд концепцiї селища i фiнансових ресурсiв девелопера. Чим далi вiд обласного центру, тим земля дешевша, а розмiр дiлянки бiльший. Iснують i певнi внутрiшнi градацiї.

За цiною $90–120 тисяч рiелтори пропонують котеджi економ-класу в селi або садiвничому товариствi на вiдстанi не меншого 30 км. вiд мiста з мiнiмальною iнфраструктурою або зовсiм без неї. Вартiстю $150–180 тисячi це, як правило, об`єкти стихiйної котеджної забудови в вiддалених районах (далi 50 км.). Середня площа таких будинкiв, створених за типовими проектами на дiлянках 8–12 соток, складає не бiльше 100–120 м2, статус землi, на якiй вони розташовуються, дачне будiвництво.

До $400 тисяч коштує замiське житло, виконане з недорогих матерiалiв, але що знаходиться на меншiй вiдстанi вiд обласного центру, в селищах з мiнiмальним набором об`єктiв iнфраструктури. Звичайно це будинки площею не бiльше 250 м2, побудованi з пiнобетонних блокiв, цегли або дерева. Розмiри дiлянки, прилеглої до будинку, рiдко перевищують 20 соток. Комунiкацiї центральнi, зокрема газ.

Зараз попит на об`єкти в селищах економ-класу безперервно росте бiльше половини потенцiйних покупцiв цiкавиться саме порiвняно недорогими об`єктами. Надалi, на думку експертiв, попит на них продовжить збiльшуватися, тому неухильно пiдвищуватиметься i їх цiна. I головна причина цього явища мала кiлькiсть доступних пропозицiй в довколишнiх до великих мiст районах. Крiм того, якiсть цих об`єктiв не вiдповiдає очiкуванням покупцiв. Вони не хочуть набувати будинкiв, що їх не влаштовують, навiть за невеликi суми i готовi чекати цiкавого проекту протягом декiлькох рокiв. Стимулюють попит i позитивнi змiни в законодавствi, збiльшення загального добробуту i купiвельної здатностi громадян, а також розвиток iпотечного кредитування.

У бiзнес-класi цiновi межi вiд $400 тисяч. Але рамки цi дуже рухомi.

Тi, хто купує будинок для життя, а не для перепродажу, звертають особливу увагу на екологiчну безпеку матерiалiв i технологiй його будiвництва

Проте саме цiна є вирiшальним чинником при визначеннi класу котеджу. Принципова вiдмiннiсть проекту бiзнес-класу вiд проекту економ-класу полягає в тому, що будинок вартiстю $400 тисячi не може бути вiднесений до економ-класу за визначенням.

Що стосується iнших вiдмiтних характеристик бiзнес-класу, то це перш за все розмiр дiлянки мiнiмум 10 соток. Мiнiмальна площа будинку 250 м2, бiльшiсть же об`єктiв мають площу 300–450 м2. Житло, зрозумiло, повинне забезпечувати можливiсть цiлорiчного мешкання з загальноприйнятим набором зручностей.

Поза сумнiвом, в числi головних складових, властивих бiзнес-класу, розташування селища в межах 30-45 км. вiд мiста. Актуальним є єдиний архiтектурний стиль, а також широкий вибiр пропонованих проектiв будинкiв. Сюди ж вiдноситься якiсне впорядкування загальної територiї: освiтлення, дорiжки, ландшафтний дизайн, органiзацiя мiсця для прогулянок. Сучасне замiське селище бiзнес-класу немислиме без повного набору iнженерних комунiкацiй, що забезпечують подачу води, електрики, газу, очисних споруд i системи опалювання, а також телефону, Iнтернету, супутникового телебачення i iнш. Тобто мешканцi селищ бiзнес-класу вважають, що в котеджному селищi повиннi бути створенi умови, що мало вiдрiзняються вiд звичних в мiстi.

Виходячи з цього, девелопери, реалiзовуючи проекти, прагнуть надати клiєнтам зручне житло з повним набором мiських зручностей, але не перенавантажувати поселення зайвою iнфраструктурою, експлуатацiя якої не може не позначитися на розмiрах оплати за неї.

По захiдному зразку

У Європi таунхауси давно є найпопулярнiшим видом замiського житла

Таунхауси з`явилися в Англiї в XIX в. У нас цей екзотичний продукт ринку нерухомостi з`явився лише в кiнцi XX в. Тому забудовникам доводиться витрачати чималi зусилля на те, щоб викликати у покупця iнтерес до подiбної нерухомостi.

В цiлому, таунхаус це щось середнє мiж звичайною квартирою i замiським будинком, тобто котеджнi секцiї, що блокуються, з окремим входом i невеликою дiлянкою землi для кожного власника. Переваги їх очевиднi, недаремно цей вид житла широко поширений в Європi i США (у Канадi взагалi 65% житлового фонду це таунхауси). Крiм питань екологiї, переваги таунхауса полягають в вiдноснiй приватностi, наявностi окремого входу i прибудинкової територiї. Все це наближає таунхаус до поняття приватного особняка. Немає у таунхаусiв i таких проблем висотних житлових будинкiв, як несанкцiоноване вiдключення води, галасливi сусiди зверху або непрацюючий лiфт.

На думку експертiв на сьогоднiшнiй день для того, щоб бути затребуваним покупцями, таунхаус повинен мати наступнi характеристики:

* хороша транспортна доступнiсть i вiддаленiсть вiд обласного центру не бiльше 15 км.;
* сприятливе природне оточення з погляду екологiї району, особливостей ландшафту, наявностi лiсу, водоймищ;
* безпека помешкання: сучаснi таунхауси будуються на територiї котеджних селищ, що охороняються;
* сучаснi iнженерно-технiчнi характеристики об`єкту, наявнiсть всiх мiських комунiкацiй (централiзованi системи тепло- i водопостачання, електрика, мiський телефон, Iнтернет, кабельне ТБ i т. п.);
* наявнiсть розвиненої iнфраструктури в селищi;
* вiльне планування квартир.

Iстотною перевагою таунхаусiв є те, що вартiсть квадратного метра в них помiтно нижче, нiж в мiських квартирах. Але це не повинно вводити в оману, що таунхаус обiйдеться дешевшим за типову малогабаритну квартиру. Середня площа квартир-секцiй в таунхаусах складає 230 м2, тому квартира в таунхаусi за цiною зрiвняється тiльки з 3–4-кiмнатними квартирами в будинках бiзнес-класу.

Найголовнiшим недолiком таунхаусiв є маленька прибудинкова частина. Нi шашликiв тобi посмажити, нi собацi будку поставити. Знову ж таки нiяких помiдорiв на грядцi. По сутi, єдине, для чого вона придатна, це для створення квiтника i посадки дрiбного чагарника. При цьому територiя не вiдокремлена огорожею вiд сусiдiв, тому повної свободи, заради якої, власне, i купується замiське житло, тут отримати неможливо. Слiд також пам`ятати про те, що таунхаус не є окремим особняком, а сусiдiв не вибирають. Крiм того, таунхауси припускають одноманiтнiсть зовнiшнього вигляду всього комплексу будов, тому пiдкреслити iндивiдуальнiсть свого будинку, наприклад, оригiнально обробивши фасад, тут не є можливим.

Проте розвиток таунхаусiв, як складової частини малоповерхового будiвництва, здатний сприяти вирiшенню проблеми якiсного i доступного житла в Українi.
Источник: jeybud.com.ua

http://www.zemli.com.ua/library/stats/info-1034.html


<<< Предыдущая Следующая >>>


Тип использования

Площадь

Стоимость

Области

Рейтинг-каталог АГЕНТ.com.ua
eXTReMe Tracker
Check Page Ranking Rambler's Top100 Рассылка 'Объявления о продаже земли и коттеджей в Украине'